Bettips

svenska casinoBetting är något som väldigt många tycker om idag, både i Sverige och övriga världen. Är du nybörjare finns det en del saker att tänka på när du ska ge dig ut och börja placera dina spel.

För att göra det enklare för dig har vi samlat det viktigaste att tänka på i bettingens värld. Förhoppningsvis kan du använda dig av denna guide och stå stadigare på benen när du sedan ska betta.

Topp 10 betting tips

Här är vår lista med de 10 punkter som vi tycker är viktigast när du ska betta.

1. Lär dig termerna och de grundläggande förutsättningarna
Ska du placera ett bet för första gången kan det vara bra att till exempel veta vad ett odds är, hur en välkomstbonus fungerar och givetvis vilket spelbolag du ska spela hos.

Detta måste du först och främst ha koll på innan du sätter igång.

2. Sätt dina gränser och håll dig till dem
Att spela ansvarsfullt är nyckeln i en sund bettingkultur. Du ska aldrig spela för pengar du inte har råd att förlora och definitivt inte spela för att du känner att du måste.

Sätt dina gränser direkt hos spelbolagen när du signar upp. Du kan bestämma både tidsgränser och monetära gränser.

3. Ha koll på reglerna
Om du inte kan reglerna på en sport ska du inte heller betta på den. Då kan du gå på nitlotter som du annars kan undvika.

Reglerna skiljer sig beroende på vilken sport du spelar på så se till att lära dig reglerna för just din sport.

Är det ishockey bör du ha koll på ishockey medan en tennismatch har helt andra förutsättningar.

4. Planera långsiktigt
Det är inte bara att sätta in pengar och sedan kasta dem på ett odds utan det gäller att ha en plan. Vissa föredrar att betta efter en viss strategi eller så kan du fram din egen om du hellre vill det.

Med en bankrulle som är förbestämd underlättar din betting ordentligt och du kan få en överblick över hur du ska satsa.

5. Utnyttja live streaming
Allt fler spelbolag har idag rättigheter att visa livestreamad sport. Detta kan du som regel göra helt gratis, allt som brukar behövas är ett hyfsat aktivt spel eller ett positivt spelsaldo.

Genom att utnyttja live streaming kan du se sport i direktsändning helt gratis.

Det är perfekt för dig som vill lära dig mer om vissa lag eller en hel sport. Live streaming hos spelsidorna blir allt bättre och bättre så se till att utnyttja det fenomenala utbud som erbjuds.

6. Skriv ner din historik och för statistik
Excel kan användas till många saker men att göra ett spreedsheet åt din bettinghistorik är en väldigt bra idé.

Dels får du en bra överblick på hur mycket du spelar och hur framgångsrik du är som spelare.

Men det är framförallt bra för dig som vill utvecklas. Du får svart på vitt vilka marknader som du lyckas bäst på och vilken sport där du når störst framgång.

7. Jämför oddsen mot varandra
Om spelbolag X erbjuder 2,0 på seger för Vita Hästen samtidigt som spelbolag Y erbjuder 2,2 på exakt samma marknad.

Då är det givetvis så att du ska välja spelbolag Y eftersom du får mer pengar om ditt spel går in. 100 kronor hos spelbolag X ger 200 kronor tillbaka på din insats medan spelbolag Y i detta exempel ger dig 220 kronor tillbaka.

Skönt nog finns det hemsidor som gör jobbet åt dig. Dessa kallas för oddsjämförelsesidor och är en bra idé att vända sig till för dig som är på jakt efter de bästa oddsen.

8. Betta med hjärnan och inte med hjärtat
Ett stort misstag många nybörjare gör att spela på sitt favoritlag eller det lag man hoppas ska vinna. Detta ska du aldrig göra utan du ska alltid se till att vara objektiv i din betting, annars kan det gå illa.

När det kommer till de saker vi älskar har vi svårt att vara objektiva och de lag vi inte tycker om kan vi mycket väl underskatta på grund av att vi avskyr dem.

En supporter till Barcelona brukar inte se helt klart när det är match mot Real Madrid och vice versa. Håll känslorna för sig själva och betta alltid med hjärnan.

Det finns inte mycket som är värre än att se ditt favoritlag förlora samtidigt som du förlorar pengar på förlusten.

9. ”Jaga” inte ikapp det du förlorat
Ett stort misstag många gör är att försöka jaga tillbaka förlusterna. Kanske har du spelat bort 1000 kronor och känner att du vill vinna tillbaka dem.

Detta rekommenderas aldrig att göra utan se istället varje bet som förlorat och en vinst som en bonus istället.

De personer som ofta hamnar i spelmissbruk är de som försöker jaga tillbaka sina förluster. Se därför till att undvika detta i alla lägen.

10. Ta hjälp utifrån
Det finns rekare som delar med sig av speltips. Deras yrke är att analysera matcher och erbjuda sina följare tips på olika marknader.

Det är aldrig någon garanti att de kommer ha rätt i sitt tips men genom att kolla in en rekares spelhistorik kan du se hur de brukar ligga till.

Att få ett annat perspektiv på ett spel kan vara en bra idé och då är rekare den mest effektiva vägen.

Så väljer du rätt spelbolag

Att hitta rätt spelbolag kan vara lättare sagt än gjort, framförallt med tanke på hur stort utbudet är idag på den svenska marknaden. Till att börja med ska du alltid välja ett spelbolag som har svensk licens.

Det är en garanti för din säkerhet eftersom licenserna utfärdas av Spelinspektionen som också övervakar så att spelbolagen sköter sig.

Därefter gäller det att du hittar ett spelbolag som fyller dina behov och det är här det kan variera kraftigt. Är du ute efter en stor välkomstbonus ska du vända dig till en sida som erbjuder detta.

För vissa är live streamad sport en avgörande faktor och då kan det vara smart att välja en bettingsajt som också erbjuder ett rikligt utbud av live streamad sport.

Är höga odds det som är avgörande för dig ska du såklart välja ett spelbolag som generellt är kända för höga odds, som till exempel Bethard.

Vill du istället ha svensktalande kundtjänst dygnet runt ska du vända dig till ett spelbolag som har detta för sina kunder.

Vilken nisch du är ute efter vet du bäst själv men var inte rädd för att prova på olika spelsidor för att hitta din favorit.

Välj spelbolag från vår topplista

Bettips för fotboll

Fotboll är världens största sport och också den sport i Sverige som flest föredrar att betta på. När det kommer till fotboll finns det flera faktorer att tänka på.

Till exempel ska du kolla in lagens form, hur det brukar se ut på hemma- eller bortaplan men också inbördes möten mellan lagen.

Håll också koll på om det finns några avstängningar eller skador på nyckelspelare som kan påverka något av lagen negativt. Till exempel är Barcelona ett lag med Lionel Messi och ett lag utan sin stjärnspelare.

Spelbolagen erbjuder som regel gedigna statistiksidor när det kommer till betting på fotboll som du som medlem kan ta del av hos spelsidan.

Betting tips NHL

Världens bästa hockeyliga heter NHL och hockeyserien vimlar av svenska stjärnor. Efter USA och Kanada är Sverige det land som producerar flest stjärnor till NHL och därför är det är inte konstigt att intresset är så stort i den hockeytokiga nationen Sverige.

När det kommer till betting på NHL finns det en hel del att ha koll på. Till exempel finns det alltid chans på skräll då det spelas otroligt många matcher per säsong. Håll därför koll på lagens spelschema och restider.

Ett lag som flugit från Florida till Kanada för en match kanske inte är helt i form på grund av tidsskillnad etc.

En klar favorit kanske har gått många matcher i rad på kort tid och är därför inte helt redo. Ju mer du analyserar och läser på desto bättre lär det gå i din betting.